Wenkbrauwen….

 In Geen categorie

De meeste vrouwen beginnen rond 15-16 jaar met het epileren van hun wenkbrauwen, maar mooie vorm in de wenkbrauwen krijgen is bijna een kunst!

Waarom zijn de wenkbrauwen ZO belangrijk?

Dit komt doordat je je uitstraling en uitdrukking hiermee gigantisch kunt veranderen. Buiten dat zijn goed gemodelleerde wenkbrauwen het halve werk van je make-up. Je kunt hier zelfs iemand jonger of juist volwassener door laten lijken, de ogen liften of de contouren van gezicht verzachten.

Wat kun je doen om mooie wenkbrauwen te krijgen?

Er zijn verschillende manieren om mooie wenkbrauwen te krijgen. De meest bekende zijn:

 • epileren met een pincet (om de 2-4 weken)
 • harsen (2-4 weken)
 • verven (3-6 weken)
 • scheren (2-4 dagen)
 • permanente make-up (2-4 jaar)
 • tekenen (dagelijks)

Al deze technieken helpen je om er goed en verzorgd uit te zien alleen door je wenkbrauwen goed te modelleren. Bedenk wel dat geen van deze behandelingen een blijvend effect hebben, je zult er altijd werk aan hebben.

Hoe bepaal je de vorm?

AANZET

Over het algemeen begint je wenkbrauw boven de binnenooghoek, qua kleur is het mooier als het zacht begint.

 • brede aanzet: zwaardere uitdrukking
 • diepe aanzet: krachtige uitdrukking
 • rechte aanzet: zekere uitdrukking
 • ronde aanzet: zachte uitdrukking

 

OPGAANDE DEEL

Dit deel wordt vaak onderschat en verkeerd geëpileerd of getekend. Vaak wordt dit deel direct na de aanzet te rond gemaakt waardoor de hele vorm er uit gehaald wordt. De lengte van het opgaande deel is ongeveer 2/3 van de totale lengte van je wenkbrauw.

BOOG

De boog geeft kracht aan de wenkbrauw, dit is het hoogste punt hiervan. Hier moet je naartoe werken vanaf de aanzet en hier vanaf werk je naar de staart.

STAART

De staart is tevens de afgaande deel van je wenkbrauw, de lengte hiervan is ongeveer 1/3 van de totale lengte.Om te bepalen waar de staart moet eindigen trek je een lijn vanaf je neusvleugel naar de buitenooghoek, het verlengde hiervan is het eindpunt van je wenkbrauw.

Let op! de staart mag niet lager eindigen dan de aanzet, dit geeft een treurig effect.

Recent Posts
Showing 3 comments
 • Angelika
  Beantwoorden

  Wat er voorafging :
  Vier jaar geleden heb ik een permanente wenkbrauwen make-up behandeling laten doen in Leidschendam,helaas was deze behandeling erg mislukt.Ik ging op zoek naar iemand die dit prutswerk zou kunnen herstellen,maar veel vertrouwen hierin had ik niet meer.Nadat ik meerdere salons benaderd had ,gaf HUIDMEDZORG mij het beste gevoel en daar heb ik geen seconde spijt van gehad.Bij binnenkomst viel mij gelijk op hoe schoon en verzorgd alles eruit zit.Het enige wat ik tegen Alexandra zei was Help en dat heeft ze werkelijk fantastisch gedaan.Mijn wenkbrauwen zien er nu wel mooi en natuurlijk uit en precies zo als ik het voor ogen had.Ik ben inmiddels na twee jaar weer geweest voor de opfrisbeurt en mijn permanente wenkbrauwen zien er weer geweldig uit.Deze salon kan ik van harte aanbevelen.
  Alexandra Bedankt.

 • Anna
  Beantwoorden

  Goedemorgen , dames.
  Ik wil graag met jullie de kunsten delen van Aleksandra Bogomaz.Ik heb drie maanden geleden mij wenkbrauwen permanent laten zetten. Ik twijfelde al 10 jaar of ik het wel of niet zou doen want het is permanent, en als het dan niet goed gezet is heb je ontzettend veel pech!!!!
  IK ben ZEER tevreden met het resultaat,mijn wenkbrauwen hebben natuurlijke uitdrukking, zij proffessieoneel vormgegeven, en niemand heeft door gehad dat het getatoeerd is.Omdat ik van nature blond ben kostte het me veel

 • Masha
  Beantwoorden

  Hallo dames,

  Ik heb mijn wenkbrauwen en wimpers door Alexandra laten verven! Zeer tevreden met het resultaat!
  Ik was bang dat verven van de wenkbrauwen onnatuurlijke effect zal geven maar dat is helemaal niet het geval! De kleur sluit heel goed aan de kleur van mijn haar waardoor het juist heel natuurlijk lijkt!
  Zeer tevreden!!!

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

×