Schimmelnagels komen veel voor. Geschat wordt dat in Nederland 5% van de bevolking last heeft van de schimmelnagels. De meeste schimmelnagels (98%) zijn aan de voeten te vinden, schimmelinfecties aan de vingernagels zijn zeldzaam. 

Hoe ziet het eruit?

Schimmelnagels zijn te herkennen aan een gelige verkleuring en een abnormale verdikking van de nagelplaat, ook zijn de nagels brokkelig en moeilijk te knippen. Schimmelnagel en kalknagel worden vaak verward, maar in tegenstelling tot de schimmelnagel wordt een kalknagel niet altijd door een schimmelinfectie veroorzaakt. Een verdikte nagel kan soms ook het gevolg zijn van een groeistoornis veroorzaakt door bijvoorbeeld slechte vaten, ouderdom, een huidziekte zoals psoriasis, of zomaar. Daarom is het belangrijk dat u eerst een arts naar de nagels laat kijken.

Is het besmettelijk?

De schimmels zitten in de huidschilfers van mensen met schimmelinfectie. Deze huidschilfers laten los, op deze manier wordt de infectie verspreid. Of je besmet raakt met schimmelinfectie hangt af van de persoonlijke weerstand hiertegen. In het dagelijks leven komen we steeds in aanraking met schimmels, maar niet iedereen raakt besmet.

Wat is eraan te doen?

Tabletten

De behandeling met orale geneesmiddelen duurt lang en heeft zo zijn nadelen en bijwerkingen. De kuur duurt minimaal 3 maanden en soms is een tweede kuur noodzakelijk, omdat besmette nagels vaak heel langzaam groeien.

Anti-schimmelcreme

Deze crème werkt goed bij een schimmelinfectie aan de huid. Helaas dringt het vaak niet goed in de nagel door. Het is wel belangrijk om de huid rond de nagels mee te behandelen met de crème om zo de herbesmetting te voorkomen.

Laser

Deze methode is vrij nieuw, maar heeft zich inmiddels al bewezen. Het grote voordeel van deze behandeling is dat het lokaal plaats vindt en dus geen bijwerkingen heeft op de rest van het lichaam.

Tijdens de behandeling wordt de nagel tot 40C opgewarmd waardoor de schimmels doodgaan. De behandeling vindt om de 6 weken plaats, geadviseerd wordt om minimaal 3 behandelingen te laten doen. 

prijzen

Laser voor schimmelnagels……………….€ 129,-per 10 tenen

maak een afspraak

volg ons op

ontvang gratis tips
voor een mooie huid

*Uw gegevens worden gebruikt voor het versturen van onze nieuwsbrief zoals omschereven in onze privacybeleid.


Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

×