Wat zijn steunkousen?

De medische benaming voor steunkousen is Therapeutische Elastische Kousen. Beide termen worden vaak door elkaar gebruikt, deze opvatting is echter niet correct. Steunkousen worden meestal gebruikt ter voorkoming van aderziektes, zij beschikken niet over drukverloop en worden niet in drukklasse ingedeeld. Steunkousen komen niet in aanmerking voor vergoeding. U kunst ze zonder verwijzing bij de apotheek of een medische speciaal winkel kopen.

De klachten zoals zwaar gevoel in de benen of opgezwollen voeten kunnen wel met steunkousen worden verzacht.

Voor wie is de therapeutische elastische kous geschikt?

De therapeutische elastische kousen worden ingezet als (na)behandeling bij aandoeningen van het bloed- en lymfevatenstelsel en bevordert de afvloed van bloed en lymfevocht.

Ook kunnen de kousen preventief ingezet worden, bijvoorbeeld bij zwangerschap, staand werk en lange vliegreis.

Hoe gaat het aanmeten van de therapeutische elastische kousen in zijn werk?

Bij het eerste consult zullen wij een korte intake houden om te kijken of er een indicatie aanwezig is voor therapeutische elastische kousen en of het behandeld gebied oedeem (vocht) vrij is. Mocht u een verwijzing van uw behandeld arts hebben, dan is de indicatie al bepaald.

Vervolgens zullen we door middel van een meetlint de benen of armen opmeten. De behandelaar zal samen met u de soorten kousen en kleuren bespreken. De kous (en) zullen binnen twee weken in de praktijk geleverd worden. De huidtherapeut neemt contact met u op als de kousen binnen en maakt met u een afspraak om de kousen op te komen halen. Tijdens deze afspraak zullen wij kous (en) samen met u aantrekken en de adviezen met u bespreken.

Na drie maanden zullen wij weer contact met u opnemen om de kous (en) met u te evalueren. Mocht de kous (en) effectief zijn? Dan bestellen wij een tweede kous of paar voor u. Ook deze kous of dit paar zal binnen twee weken in de praktijk aanwezig zijn.

vergoeding

De vergoeding van de therapeutische elastische steunkousen verschilt per zorgverzekering.

Voor het gebruik van de kousen, zullen wij rekening houden met de vergoeding van de zorgverzekeraar en zullen dit van te voren met u bespreken. Wij adviseren u om uw verzekeringspolis raad te plegen.

maak een afspraak

volg ons op

ontvang gratis tips
voor een mooie huid

*Uw gegevens worden gebruikt voor het versturen van onze nieuwsbrief zoals omschereven in onze privacybeleid.


Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

×