Hoe wordt oedeem behandeld?

Er zijn verschillende manieren om oedeem te behandelen, daarom combineren wij vaak deze technieken om zo snel mogelijk optimaal resultaat te kunnen bereiken. Afhankelijk van uw situatie zal er een behandelplan worden opgesteld.

Manuele Lymfedrainage

Manuele lymfe drainage is een zachte massagetechniek waarmee het lymfevocht afgevoerd kan
worden. Tijdens de behandeling worden de lymfeknopen op diverse plaatsen geactiveerd en de
natuurlijke lymferoute gevolgd om zo het vocht handmatig af te drijven.

Lymfetaping

lymfetapeLymfetaping is een van oorsprong Aziatische tapemethode om het lichaam te helpen bloedcirculatie en lymfeafvoer te activeren. Tijdens de behandeling worden stukjes elastische tape op een speciale manier op de huid aangebracht.  De tape tilt de huid lichtjes op en helpt zo de doorvoer van lymfevocht te bevorderen en druk en pijn te verminderen.

Een van de eigenschappen van de tape is dat het waterproof en ademend is, waardoor het tot wel 1 week kan blijven zitten (ook tijdens douchen en zwemmen). Hierdoor ontstaat een unieke 24-uurs behandeling.

Zwachtelen

Bij zwachtelen wordt het oedeem met een drukverband behandeld, deze therapie wordt ook wel
ambulante compressietherapie genoemd. Het wordt vooral toegepast aan de benen en armen.
Door het verband stijgt de druk in de weefsels, zodat het vocht uit het weefsel gedreven wordt terug de lymfe- en veneuze vaten in. Als het vocht weggezwachteld is kunnen therapeutische elastische kousen aangemeten worden.

Endermologie

Endermologie is een behandeling met een apparaat dat de huid en het onderliggend weefsel
behandelt. Met behulp van zuigkracht en cilinders wordt de huid opgetild en afgerold. Dit stimuleert de doorbloeding en de afvoer van lymfevocht en verzacht verhard (fibrotisch) weefsel.

Therapeutische Elastische Kousen

9C6B6337Therapeutische elastische kousen zijn een goede methode om het oedeem aan een ledemaat (arm of been) te onderhouden. Ook kan deze therapie preventief worden ingezet, bijvoorbeeld bij staande beroepen, zwangerschap, lange vliegreis Door de extra druk verplaatst het vocht zich deels van tussen de cellen naar bloedvaten of lymfevaten. Afhankelijk van uw situatie wordt een standaard kous besteld of een persoonlijke bij u aangemeten. Welke drukklasse kous u nodig heeft bepaalt de behandelende arts. Therapeutische Elastische Kousen vanaf drukklasse ll worden meestal vergoed door uw ziektekostenverzekeraar.

Vergoeding

Voor oedeembehandeling is een vergoeding vanuit de zorgverzekering is mogelijk. Afhankelijk van uw pakket kan de behandeling deels of geheel vergoed worden. Huidmedzorg heeft afspraken met de meeste grote zorgverzekeraars. Indien u een indicatie heeft voor chronische behandeling (bv. bij verwijdering van lymfeklieren) is een verwijzing van een behandelend specialist noodzakelijk.

prijzen

Oedeemtherapie…………………………€ 45,50

maak een afspraak

volg ons op

ontvang gratis tips
voor een mooie huid

*Uw gegevens worden gebruikt voor het versturen van onze nieuwsbrief zoals omschereven in onze privacybeleid.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

×