Wat zijn steelwratten?

Steelwratten, ook wel fibromen of skintags genoemd, zijn zachte, goedaardige huiduitstulpingen in de vorm van een bobbeltje of steeltje die meestal ontstaan in de hals, nek of onder de oksels of borsten. Steelwratten komen voor in de kleur van de huid, maar er zijn ook donkerdere varianten, toch zijn ze lichter dan moedervlekken en op die manier makkelijk te onderscheiden. Steelwratten zijn enkele millimeters groot en kunnen in enkele vorm voorkomen maar ook met tientallen tegelijk. 

Hoe ontstaan steelwratten?

Hoe steelwratten exact ontstaan is nog onduidelijk. Vooralsnog is er dan ook niets bekend om ze te voorkomen. Wat een rol kan spelen is genetische aanleg, leeftijd, overgewicht, hormonen, schuring met kleding of contact met sieraden of een slecht genezen wondje.

Wat is er aan te doen?

Coagualtie

Coagulatie is een techniek waarbij weefselbeschadiging plaatsvindt door middel van warmte, waardoor het behandelde huiddeel afsterft. De behandeling kan bij ons uitgevoerd worden wanneer de huid- of vaatafwijking goedaardig is en er geen indicatie is voor chirurgische behandeling en/of verder onderzoek.

Voor de behandeling

Indien gewenst kunt u de huid voorafgaand aan de behandeling verdoven met EMLA-crème. Uw huisarts of specialist kan hiervoor een recept uitschrijven. U kunt de crème bij de apotheek ophalen. Leest u voor gebruik goed de bijsluiter.

Behandeling

De huidtherapeut zal de EMLA- crème verwijderen en de behandelplek desinfecteren. Daarna wordt de huidafwijking weggebrand met een naaldje dat verbonden is met het coagulatieapparaat. Wat overblijft, is een klein brandwondje. Na de coagulatie wordt de huid gekoeld met een koud kompres. Indien gewenst kan na de behandeling een camouflerend product opgebracht worden, zodat vrijwel niet meer zichtbaar is dat de behandeling heeft plaatsgevonden. Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de indicatie. Over het algemeen zijn één tot drie behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid nog wat rood en warm aanvoelen. Eventuele gecoaguleerde huidrestjes die nog aan de huid zitten verkleuren en laten na verloop van tijd vanzelf los. Aanvankelijk kan de onderliggende nieuwgevormde huid wat lichter van kleur zijn dan het omliggende weefsel, maar na verloop van tijd kleurt dit meestal bij. De behandelde huid is na de behandeling extra kwetsbaar. Dit betekent dat u het eerste 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn met zonlicht, zonnebank, sauna, heet douchen of baden en andere beïnvloedende factoren. Gedurende vier weken na de behandeling moet de huid in de buitenlucht beschermd worden met een zonnebrandproduct met een hoge beschermingsfactor.

Verwacht resultaat

Het verwachte resultaat is een gladde egale huid met vrijwel geen restverschijnselen op de plaats waar voorheen de huid- of vaatafwijking gelokaliseerd was.

prijzen

Electrocoagulatie…………………………………€ 49,-
per 15 min

maak een afspraak

volg ons op

ontvang gratis tips
voor een mooie huid

*Uw gegevens worden gebruikt voor het versturen van onze nieuwsbrief zoals omschereven in onze privacybeleid.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

×